Македонија,Крими хроника

Парични казни за 6 лица кои славеа во Тетово по мечот Србија-Албанија

Парични казни за 6 лица кои славеа во Тетово по мечот Србија-Албанија

Парични казни за шест лица кои завчера на крстосницата на улиците „Илинденска“ и „Маршал Тито“ во Тетово го нарушиле јавниот ред и мир со гласно викање, скандирање, недолично однесување, неовластено пукање со пиротехнички средства, свирење со автомобилски сирени и со чкрипење на гуми од повеќе возила.

Тетово повика 6 лица кои по документирање на случајот се санкционирани.

Се работи на идентификување и на други лица инволвирани во нарушањето на јавниот ред и мир.