сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 37

Патиштата во источна Македонија се проодни

Сите регионални и магистрални патни правци во источниот дел од државата се проодни. За ова информираше техничкиот директор на регионалната подружница на ЈП „Македонија пат“-Штип, Кире Коцев вели дека проодни се сите регионални и магистрални патни правци.

cistenje-na-sneg

Поврзани вести

Сите регионални и магистрални патни правци во источниот дел од државата се проодни. За ова информираше техничкиот директор на регионалната подружница  на ЈП „Македонија пат“-Штип, Кире Коцев вели дека проодни се сите регионални и магистрални патни правци.

Активни се шестте пунктови на ЈП „Македонија пат“, екипите со механизацијата ги поминуваат сите патни правци и досега на коловозите имаат фрлено околу 100м/3 абразивен материјал. Прооден е и патот до турскичкиот ски центар „Пониква“, вели Коцев.

Одрони на патните правци Кочани – Делчево и Виница – Берово

Коцев додава дека по врнежите од дожд, а сега и на снегот има појава на одрони на патните правци Кочани-Делчево и Виница-Берово, а екипите на ЈП „Македонија пат“ работат на нивно отстранување од коловозите.

Одрони на патните правци Кочани – Делчево и Виница - Берово

Одрони на патните правци Кочани – Делчево и Виница – Берово

Коцев вели дека останува препораката возачите кои ќе тргнат на пат да возат со зимска опрема,  да ја почитуваат и следат сигнализацијата на регионалните и магистрални патни правци

Најчитани вести