среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 60

Патот до Сончев град во фаза на асфалтирање

misajlovskiiii

Последни вести

Градежните работи на регионалниот пат од Скопје до населбата Сончев град се во фаза на асфалтирање во должина од 4.400 метри.

Директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Владо Мисајловски денеска на терен се запозна со текот на градежните работи.

Покрај асфалтирање се работи и на насип на патот, тампонирање, како и на санација на појавеното свлечиште во тек на градба.

Со доизградбата на овој патен правец ќе се овозможи директно поврзување на централното градско подрачје на Скопје со планираната населба Сончев град. Парите за изградба на патот се обезбедени од буџетот на Јавното претпријатие за државни патишта.

Најчитани вести