сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Патот што ги поврзува Битола и Новаци ставен во функција

Екипи на РЕК Битола и ФОД-Новаци извршија транспорт и монтирање на цевките, општина Новаци обезбеди тампон за засипување на патот кој неодамна беше пресечен како интервентна мерка за заштита од поплавите, истакна градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски.

novaci500

Последни вести

Регионалниот патен правец што ги поврзува општините Битола и Новаци повторно е ставен во функција и непречено се одвива сообраќајот на двете страни.

Екипи на РЕК Битола и ФОД-Новаци извршија транспорт и монтирање на цевките,  општина Новаци обезбеди тампон за засипување на патот кој неодамна беше пресечен како интервентна мерка за заштита од поплавите, истакна градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски.

– Поставени се две цевки со пречник Ф-1.800 како дел од импровизиран мост по кој веќе започна да се одвива сообраќајот. По стабилизирање на временската ситуација ќе се изгради и уреди трајно сообраќајно решение на овој дел од патот. Ова беше неопходно да се направи и заради нормално функционирање на комбинатот РЕК Битола, но и заради нормално функционирање на секојдневниот живот во општина Новаци, посочи Котевски.

Со решавањето на овој проблем се интезивираат можностите за помош и поддршка на населението во оваа локална самоуправа, а тие се големи, беше потврдено на утринската средба на градоначалникот Лазар Котевски со новинарите во општина Новаци

Најчитани вести