Свет

Павел Петренко: Се затвараат сите судови во Киев

Павел Петренко: Се затвараат сите судови во Киев

Пратеникот на украинската опозициска партија „Баткивштина“ соопшти дека сите судови во Киев се затвораат, пренесе „УНИАН“.

„Сето ова се спроведува по наредба од врвот. Ова веќе не е вонредна состојба, туку фактички се повторува ситуацијата од 30-те години на минатиот век, кога се судеја невини луѓе без право на заштита директно во касарните“, изјави Петренко.