Македонија

Павел Шекуткоски го фати светиот крст во Вевчани

Павел Шекуткоски го фати светиот крст во Вевчани

Павел Шекуткоски од Вевчани го фати светиот крст што денеска беше положен во Вевчанските извори.

Дваесетгодишниот Шекутоски беше најсреќен меѓу 15-тината вевчанци, што скокаа по светиот крст во студените изворски води во Вевчани.

Очекувам здравје, среќа и многу љубов. Пред една недела сонував дека ќе го фатам крстот, изјави Шекуткоски.

Ова е втор пат што го фаќа крстот, а прв пат го фатил во 2013 година.