петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 51

Павле Трајанов на Годишна сесија на ПС на НАТО

pavle_trajanov

Последни вести

Пратеникот Павле Трајанов, во својство на член на Делегацијата на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на НАТО од 21 до 24 ноември, учествува на Годишната сесија на ПС на НАТО што се одржува во Хаг, Кралството Холандија.

Во текот  на сесијата, комитетите и Собранието ќе разгледаат и усвојат неколку извештаи и резолуции поврзани со ситуацијата во Украина, хуманитарната криза на јужната граница на Европа, авганистанските сили за безбедност по 2014 година, стабилноста на Средниот Исток и за политиката на отворена врата на Алијансата.

Најчитани вести