ТОП,Македонија

Павлевски: Политиката на Владата за промоција на инвестиции прави промоција на целата земја

Павлевски: Политиката на Владата за промоција на инвестиции прави промоција на целата земја

Што повеќе пати се обидуваме да најдеме поголем број на компании, шансите за тие да дојдат и инвестираат во Македонија се поголеми. Затоа има повеќе од нас, затоа го покриваме светот. Што поголем број на комуникации се одвиваат, секако поголем број на компании би дошле, истакна во вчерашната емисија на Миленко Неделковски, Бил Павлевски, еден од министрите за привлекување странски инвестиции.

-Она што ќе го кажам е дека во споредба со 2011 веќе знаат многу овие компании што порано не знаеја за Македонија и нивните конкуренти со кои ние комуницираме знаат за Македонија. Многу од нив дошле тука, веќе се промовираме на реклами на Си-Ен-Ен, на други начини. Не е она што бевме пред 10 години. Доста сме понапредни, вели Павлевски.

Тој додава дека оваа политика што Владата на Република Македонија ја спроведува за промоција на инвестиции во Македонија, фактички прави промоција на целата земја.