сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

„Пекабеско“ со годишен извоз од седум милиони евра

Во 2014 година извозот на Пекабеско во четири земји од регионот достигна рекордни 7 милиони евра

Pekabesko logo (zelena boja)

Последни вести

Во текот на минатата година извезовме 1.500 тони во БиХ, 1.300 тони во Црна Гора и 300 тони во Србија и Косово. Целокупниот годишен извоз во 2014 година достигна речиси седум милиони евра, изјави Слободан Кутревски, прв извршен директор на Пекабеско.

Според Кутревски, Пекабеско е доказ дека и во услови на криза може да се инвестира и вработува. Пекабеско сред економската криза инвестираше над 13 милиони евра во нов Производствено – логистички центар во Кадино, општина Илинден.

Објектот со големина од 20.000 метри квадратни беше отворен на крајот од 2012 година.

-Првата година по инвестицијата, производството се зголеми за 70%, а минатата година за 40%. Минатата година извозот во 4 земји од регионот достигна рекордни 7 милиони евра, вели Кутревски.

Пекабеско е компанија е со 40-годишна традиција која денес брои повеќе од 430 вработени.

Најчитани вести