среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 13

Пекинг доби чест да ги организира Зимските олимписки игри

Сеуште е во свежи сеќавања Летната од пред 14 години, а кинеската престолнина Пекинг веќе ја доби честа за организација и на Зимската олимпијада 2020.

14 години по Летната, Пекинг ќе ја организира и Зимската олимпијада

14 години по Летната, Пекинг ќе ја организира и Зимската олимпијада

Поврзани вести

Сеуште е во свежи сеќавања Летната од пред 14 години, а кинеската престолнина Пекинг веќе ја доби честа за организација и на Зимската олимпијада 2020.

Оваа одлука ја донесе Интернационалниот олимписки комитет на својата 128-ма сесија. Во финалното гласање, Пекинг победи пред главниот град на Казахстан, Алмати.

На истата сесија, Лозана ја доби организацијата на Младинските олимписки игри во 2020 година.

Најчитани вести