четврток, 17 август 2017  |  Вести денес: 46

Пензионерите ќе го добијат ветеното покачувње на пензиите во декември

Во декември годинава пензионерите ќе го добијат ветеното зголемување на пензиите од 670 денари.

133361379

Поврзани вести

Ова го најави министерот за финансии Кирил Миноски во денешното образложение на Предлог-буџетот за 2017 година пред членовите на Комисијата за финансирање и буџет.

– Во декември со исплата на ноемвриската пензија ќе се исплати и ветеното зголемување на пензиите. Повеќе од 300.000 пензионери ќе добијат зголемување од околу 670 денари или во просек покажување од 5 проценти, рече Миноски.

Тој додаде дека зголемувањето ќе биде линеарно кај сите пензионери, а најголемо ќе биде кај оние со пензија помала од 9.000 денари, каде зголемувањето ќе изнесува 8 отсто.

Најчитани вести