Македонија

Пензионерите ќе добијат бесплатен превоз и во недела

Пензионерите ќе добијат бесплатен превоз и во недела

Пензионерите во Скопје ќе се возат бесплатно со јавниот превоз на ЈСП и во неделите, објави Алфа.

Пензионерите во Скопје ќе добијат уште еден гратис ден возење во автобусите во јавниот превоз. Меѓу материјалите за следната седница на Советот на главниот град се наоѓа и предлог– освен вторник, петок и сабота постарите граѓани да се возат бесплатно и во недела.

Како што беше случај и досега, бесплатниот превоз важи за мажите над 64 години и жените над 62, а правото ќе се докажува со покажување лична карта на службени лица во автобусот.