Свет

Персоналот во ЕК е под клуч – Европскиот Парламент работи нормално

Персоналот во ЕК е под клуч – Европскиот Парламент работи нормално

Европската комисија го евакуира својот персонал по експлозиите на аеродромот во Брисел и во метро станицата во близина на институциите на ЕУ.

За ова информираше потпретседателката задолжена за персонал на Твитер.

tweet-kristalina

Портпаролот на службениците кои работат во Европскиот парламент Кристалина Георгиева изјави дека законодавниот дом работи нормално и упати порака до граѓаните да останат во домот.