Пешевски: Еврообврзницата сепак ќе биде издадена (ВИДЕО)

Имаше голем интерес кај инвеститорите токму за оваа обврзница, но поради деструкцијата на опозицијата процесот на нејзиното издавање е одложен, вели вицепремиерот Владимир Пешевски во изјава за Канал 5.

Тој натаму нагласува дека издавањето сепак ќе се одржи, но, репутацијата на државата е доведена во прашање. Во продолжение проследете ја изјавата на Пешевски во целост.