среда, 23 август 2017  |  Вести денес: 39

Пешевски: ВМРО-ДПМНЕ ја има подготвено најдобра и најквалитетна политичка програма досега

ВМРО-ДПМНЕ ја започнува својата активност за завршна подготовка за изборите за 11 декември. Добро е што пратениците сите заедно одлучија да се распушти Собранието и да се стави крај на политичката криза во Република Македонија бидејќи на сите граѓани во последните две години им се смачи од тоа постојано да го гледаат она што се случува во Македонија.

Поврзани вести

Ова по вечерашната средба со жителите на Илинден во истакна членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Владимир Пешевски.

-Оваа политичка криза не продуцираше никакви позитивни работи, туку само загриженост за тоа што ќе се случува со Македонија. ВМРО-ДПМНЕ е подготвена за избори, имаме подготвено најдобра и најквалитетна политичка програма досега со која уште повеќе проблеми ќе бидат решени за граѓани, ќе бидат создадени повеќе работни места, ќе биде подобрена деловната клима, инфраструктурата, ќе се градат нови патишта, нови болници, нои училишта градинка, ќе има нови зголемувања на пензиите, социјалната помош, решавање на нивните прашања, објсни Пешевски.

Тој додаде дека се сигурни дека народот ќе ја казни деструктивноста на нивните политички противници и нивната идеја да се предизвика нестабилност во државата.

Најчитани вести