Македонија

Пешевски во посета на две приватни компании

Пешевски во посета на две приватни компании

Владимир Пешевки од ВМРО-ДПМНЕ денеска ќе оствари посета на две приватни компании.

Во 11 часот ќе го посети каменоломот  на компанијата Бетон кој се наоѓа во близина на првата патарина  на патот Скопје Куманово во близизна на бензиската на Макпетрол.

Во 12 часот ќе ја посети компанијата Гранит во Зебрњак во Куманово каде ќе оствари средби со раководството на компанијата. Локацијата каде што компанијата има добиено концесија за ископ на варовник, се наоѓа на 500 метри со споменикот на Зебрњак.