вторник, 22 август 2017  |  Вести денес: 34

Пет добри начини да создадете добра карма

Кармата е дар која што може да излечи многу кај луѓе кои „сакаат“ да бидат негативни во споредба со оние кои се позитивни. Речиси општо познато е дека каква енергија оддавате во универзумот таа ви се враќа десет пати повеќе. Тоа значи доколку сте премногу негативни, тоа може да ви се врати и да ви го загорчи животот. За да го избегнете тоа, еве неколку начини како да ја одржувате добрата карма на високо ниво.

Поврзани вести

1. Практикувајте отворен ум

Важно е за сите нас да имате отворен ум према другите луѓе. Не сите ги имаат луксузите и привилегиите кои вие ги поседувате и треба да имате на ум дека на некои можеби не им е најубаво во животот.

Добрината е една од најдобрите методи кои треба да ги применувате со кои би постигнале добра карма да ве следи во животот. Да бидете посветени према другите луѓе е исто така убав начин да покажете отворен ум према луѓето околу вас.

2. Пробајте медитација

Медитацијата ни го овозможува потребниот простор и психичка енергија за да се подобриме во работите кои ни се важни и потребни. Всушност медитацијата може многу да ви помогне да бидете со отворени ум, да бидете добри и посветени према оние околу вас.

Дури и да не сте личност кој ја сака медитацијата, нема да ви штети доколку ја пробате од време на време за да најдете баланс внатре во вас. Знајте дека нема само еден вид на медитација, туку постојат повеќе и можете да си го изберете оној кој ќе ви користи вас најмногу.

3. Секогаш помагајте на другите

Доколку се најдете во позиција да помогнете на некој, не ја пропуштајте. Ова е еден од подобрите начини да си направите добра карма да дојде на ваша адреса. Ова игра важна улога за вашата добрина и посветеност према другите.

Ова е нешто на кое не сите се способни да го дадат, па така тие што ја превземаат иницијативата да ги направат туѓите проблеми свои, е нешто за восхит и за почит.

4. Бидете искрени

Да се биде искрен е едено од најважните работи кое може да стори чуда за вашата позитивна карма. Доколку често лажете и кажувате невистини, не можете да очекувате дека ќе ја слушате вистината од луѓето кои ви зборат.

Вистината е право кое сите треба да го имаме без разлика колку да е таа ладна. Чесноста и искреноста се вистински тестови за сите нас, кои луѓето не успеваат често да ги „положат“.

5. Најдете цел во животот

Едно од последните нешта што можете да ги сторите за вашата добра карма е да најдете цел на вашиот живот.

Целта може да биде најдена од цел спектар на работи и предизвици, се додека е во полза на помагање и ширење на добрина кај другите луѓе, кај вас лично или на било која работа воопшто.

Луѓето во денешните општества се трудат да најдат цел во повеќе работи, дали станува збор ставање крај на гладувањето во светот, чистењето на загадувањето во природата или било што од таа категорија без разлика колку и да незначаен и мал нашиот напор, треба да се стремиме да го постигнеме и да придонесеме.

Создадете си цели во животот со кои ќе помогнете другите.

Се надеваме дека ова ви даде малце расветлување на тоа како да дојдете до позитивна карма!

Најчитани вести