четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Пет награди за македонски готвачи на Меѓународно првенство во Будва

Македонски готвачи ­ шефови на кујни освоија пет награди на 10. Меѓународен гастрономски фестивал што се одржа во Будва во организација на Здружението на шефови на кујни на Црна Гора.

untitledye4t45t785y4tutj43iot34t34tf3t3

Поврзани вести

Македонскиот национален тим освои два златни и два бронзени медали и една диплома за четврто место.

Македонскиот тим настапи со тројца натпреварувачи во сениорска конкуренција, а во поединечна конкуренција натпреварувачите подготвуваа топло предјадење од риба и морски плодови, главно јадење од пилешко или избор по сопствена желба и десерт.

Македонските готвачи се натпреваруваа во конкуренција на готвачи и шефови на кујни од 11 земји учеснички на годинашниот натпревар и тоа од Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Србија, Словенија, Словачка, Украина, Турција, Русија и Албанија.

Најчитани вести