Секс

Пет најстрашни работи кои можат да му се случат на пенисот

Пет најстрашни работи кои можат да му се случат на пенисот

Колку и да внимаваат, многу мажи претрпеле застрашувачки маки што поради удар, што поради бактериски инфекции и слично. Еве што може да му се случи на пенисот, затоа внимавајте на него.

Инвагинација
Овој термин лекарите го користат за да ја објаснат превртеноста на пенисот во вид на чорапа. Оваа појава уште се нарекува и „заробен пенис“, а е последица на некој силен удар. Тоа во принцип значи дека како последица на ударот, пенисот е втиснат во тело и останува заробен во пределот на карлицата и половиот орган. Ретко се случува, но ете ако се случи се вади рачно или со операција.

Саксофон
До „саксофон“ или „рог од овен“ доаѓа при бактериски инфекции поврзани со хламидија или пак запушување на лифмните јазли. Резултатот е отечен и искривен полов орган. Уринирањето е отежнато, а сексуалниот однос не возможен.

Збунет пенис
Одредени операции во тој предел може да доведат до кинење на ткивото кој го поврзува уринарниот канал со ректумот.Оваа состојба се препознава со течење на урината од задникот. Иако лечењето е тешко и долготрајно, стручњаците велат дека е возможно да се врати половиот орган во првобитна состојба.

Грицнат пенис
Ако имате прилика да пливате во Амазон, чувајте се од рибата кандира. Ако бидете приморани да уринирате во вода, постои можност да ја привлечете оваа риба, по што низ пенисот ќе влезе во мочниот меур ќе се закачи за вашите артерии и ќе се храни со вашата крв.

 

Заглавен пенис

Ако дел од пенисот во текот на обрезувањето ќе биде отсечен, половиот орган расте и зараснува споен со скротумот. Резултатот е заглавен пенис, околу кој се формира слој на масти. Со операција може да се реши овој проблем.