Секс

Пет причини зошто жените не сакаат орален секс

Пет причини зошто жените не сакаат орален секс

Можеби вашата партнерка едноставно не сака да ви го пружи задоволството за орален секс, па вие сте се помириле со тоа. Но, постои и можност и вие да правите нешто погрешно што неа ја одбива од оралниот секс.

1. Не ги контролирате рацете

Ава Кадел, авторка и сексолог, објаснува дека жените не сакаат кога и ја буткате главата нагоре надоле. Кадел тврди дека жените најчесто се жалат дека всушност тоа, без оглед на тоа што вие го гледате на порно филмовите, не уживаат кога нејзината глава ја третирате како топка. Наместо тоа, советува Ава, дајте и комплимент за тоа колку е добра во оралниот секс и како убаво изгледа додека тоа го прави.

par-u-krevetu-1401207969-36948

2. Не ја предупредувате на време

Ретко која жена ужива во тоа низ грлото наеднаш да и се слее изненадување. Партнерката прво треба да ја прашате дали и пречи спермата и секако да ја предупредите пред да постигнете огразам.

„Немојте да претпоставувате дека и се допаѓа се што вие сакате да направите со вашата спрема“, предупредува Кадел.

seks-1376313811-10610

3. Не возвраќате на услугата

Многу мажи сметаат дека имаат право на орален секс, а дека немаат должност да возвратат на услугата. Тоа е во потполност погрешно. Ако не и пружате орален секс, немојте да го очекувате истото од неа.

4. Ја занемарувате хигиената и средувањето

Влакната го задржуваат непријатниот мирис, тврди Ава. Не е пријатно да видите густа грмушка на интимните делови кај мажот, како и кај жената. Ако малку ги средите влакната или во целост ги отстраните ќе и дадете повеќе простор и пријатен мирис.

seks-1379276094-14102

5.Пребавни сте

Ако ви требаат повеќе од 10 минути да постигнете оргазам за време на орален секс, вашата партнерка може да се откаже од таквиот напоред маратон. Ако предолго време поминува „таму доле“, направете пауза така што сами се допирате или и предложите таа да го прави тоа додека вие ја гледате.