понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 37

Пет причини зошто драстичните диети не помагаат да загубите килограми

Прескокнувањето оброци или многу помалото внесување калории може да биде штетно за здравјето, и да доведе до сосема спротивен ефект.

drasticna-dieta

Поврзани вести

Недела или две на диета што ветува губење на тежината звучи многу примамливо, но секогаш треба да останеме свесни за потенцијалните ризици и компликации. Прескокнувањето оброци или многу помалото внесување калории може да биде штетно за здравјето, и да доведе до сосема спротивен ефект.

Откријте зошто оваа драстичните диети може да ве здебелат и одлучете дали тоа вреди повеќе или да направите мали промени што водат до долгорочно намалување на тежината или да испробувате краткорочни диети што може да ве одведат подалеку од целта.

Погледнете на следната страница зошто драстичните диети наместо да ви помогнат да ослабите, само може да ве здебелат уште повеќе…

Најчитани вести