Секс

Пет причини зошто треба да бидете гласни за време на секс

Пет причини зошто треба да бидете гласни за време на секс

Иако гласниот секс можеби не ви се чини како добра идеја поради соседите и слично, но сепак не треба да бидете целосно неми.

Како прво, добриот секс никогаш не вклучува воздржување бидејќи обрнувањето на внимание дали ќе испуштите звук или некое гласно движење може само да ви го расипе расположението, пишува „Women`s Health“

Ова се 5-те причини зошто е добро да бидете гласни за време на сексот:

1. Подобра комуникација во кревет

Не е интересно ако на сред акција застанете и почнете да му објаснувате на партнерот дали тоа што го направил е одлично, ве возбудува и слично. Пуштете глас и ќе му го дадете тоа до знаење. По важите звучни воздишки ќе знае што ви одговара и без да го прекинете возбудливиот однос.

par-u-krevetu-1412713202-49442

2. Полесно се дише

Воздржувањето од гласен секс влијае и на вашето дишење, па во одредени моменти ќе чувствуватњ како да немате воздух. Од друга страна, воздишките ќе ви помогнат полесно да дишите, што е многу важно за опуштање, а со тоа и за целосното уживање.

3. Побрзо до оргазам

Со студија е докажано дека женитњ се најгласни непосредно пред и за време оргазмот на партенерот, а за во текот на својот. Маучниците не се сигурн и зошто е тоа така, но се претпоставува дека тоа се прави од желба да се задоволи партнерот.

par-u-krevetu-1414870142-50519

4. Доведете го до лудило

Ако сте гласни и не се возджувате од „валкани разговори“, полесно и побрзо ќе го возбудите вашиот партнер, што е и целта, зар не?

5. Откривање на фантазии

Низ гласните воздишки и валканите разговори полесно е да му објаснат на партнерот вашите сексуални желби, што доведува до задоволување на двајцата партнери.