Магазин

Пет причини зошто треба да имате гласен секс

Пет причини зошто треба да имате гласен секс

Можеби гласниот секс не ви се чини како добра идеја, сепак не треба да бидете целосно неми.

Добриот секс никогаш не вклучува воздржување бидејќи обрнувањето на внимание дали ќе испуштите звук или некое гласно движење може само да ви го расипе расположението, пишува „Women`s Health“

Еве пет причини зошто е добро да бидете гласни за време на сексот:

Подобра комуникација во кревет

Не е интересно ако на сред акција застанете и почнете да му објаснувате на партнерот дали тоа што го направил е одлично, ве возбудува и слично. Пуштете глас и ќе му го дадете тоа до знаење. По важите звучни воздишки ќе знае што ви одговара и без да го прекинете возбудливиот однос.

Полесно се дише

Воздржувањето од гласен секс влијае и на вашето дишење, па во одредени моменти ќе чувствувате како да немате воздух. Од друга страна, воздишките ќе ви помогнат полесно да дишите, што е многу важно за опуштање, а со тоа и за целосното уживање.

Побрзо до оргазам

Со студија е докажано дека жените се најгласни непосредно пред и за време оргазмот на партнерот, а за во текот на својот. Научниците не се сигурни зошто е тоа така, но се претпоставува дека тоа се прави од желба да се задоволи партнерот.

Доведете го до лудило

Ако сте гласни и не се возджувате од „валкани разговори“, полесно и побрзо ќе го возбудите вашиот партнер, што е и целта, зар не?

Откривање на фантазии


Низ гласните воздишки и валканите разговори полесно е да му објаснат на партнерот вашите сексуални желби, што доведува до задоволување на двајцата партнери.