Секс

Пет секс пози за максимално стимулирање на Г – точката

Пет секс пози за максимално стимулирање на Г – точката
Пет секс пози за максимално стимулирање на Г - точката

Г- точката е поврзана со делот во мозокот задолжен за уживање и затоа со нејзин притисок жената за време на сексот доживува поинтензивно чувство на задоволство и еруптивен оргазам. Taa се наоѓа пет до осум сантиметри во внатрешноста на вагината, на предната страна од нејзиниот горен “ѕид“.

Кучешка поза

Оваа поза ви овозможува да го контролирате притисокот врз Г- точката, користејќи ја силата и рамнотежата од сите четири екстремитети.

Жената горе

Кај оваа поза жената ја контролира брзината и длабочината на пенетрацијата. Доколку не ја погодите Г- точката оваа поза е супер за стимулација на клиторисот, посебно ако сте со лице свртени кон партнерот.

Нозе високо горе

Оваа поза почнува како мисонерската. За максимален притисок на Г-точката користете отпор со нозете од градите на партнерот или ставете ги преку неговите рамена.

Секс на кујнскиот шанк

Оваа поза е ефективна колку што е жешка! Седнете на кујнскиот шанк или маса и партнерот нека застане пред вас. Оваа поза овозможува длабока пенетрација како ниедна друга.

Варијација на позата кога жената е горе

Додека партнерот лежи на грб “јавајте“ го дијагонално со грбот, така што едната нога на партнерот ќе ја прицврстите со вашите нозе.  Придобивките на оваа поза е што овозможува уште подлабока пенетрација од стандардната поза така што жената има целосна контрола.