вторник, 30 мај 2017  |  Вести денес: 32

Пет слободни дена за вработените од погодените подрачја

sing-2-640x324

Поврзани вести

Државните институции ќе ги ослободат жителите од кризните подрачја пет работни дена.

Министерството за труд и социјална политика согласно задолжението на Владата на Република Македонија од седницата одржана на ден 7.8.2016 година, препорачува приватните компании (фирми) да ги ослободат од работа вработените во времетраење од пет дена, а кои живеат во подрачјата погодени од поплавите  и се вработени во нивните компании  (фирми).

Најчитани вести