Магазин

Пет совети за стајлингот на бизнис жените

Пет совети за стајлингот на бизнис жените

Нема ништо што сакаме повеќе да видиме од бизнис жените чијшто бизнис стајлинг е поусогласен од самата биографија. Ако сметате дека овие жени се облекуваат во секојдневна канцелариска униформа, тогаш размислете уште еднаш.

Денес жените управуваат со одбори и изгледаат одлично додека го прават тоа. Од инкорпорирањето на боите до воведување на нова ера на полежерен блејзер, еве неколку нови правила за стајлингот на бизнис жените што можете да поченете да ги применувате уште денес.

Еве како да внесете новини во вашиот бизнис стајлинг, да ја задржите дозата на сериозност и притоа да останете со стил.

Совет 1. Одлучете се за лежерни блејзери во пастелни бои

bossy-look-1

Совет 2. Внесете бои во вашиот бизнис стил

bossy-look-2

Совет 3. Носете посебни џинс парчиња (со акцент на кројот)

bossy-look-3

Совет 4. Играјте си со принтовите

bossy-look-4

Совет 5. Кратките пантолони нека бидат средени и професионални

bossy-look-5