Балкан

Петнаесетгодишно момче си ја разнесе главата со пушка

Петнаесетгодишно момче си ја разнесе главата со пушка

Петнаестгодишно момче од Подгорица е пронајдено мртво вчера околу 14 часот во населбата Загориќ во куќата во која живеел, со прострелна рана во глава.

Покрај неговото безживотно тело е пронајдена ловечка пушка која припаѓала на неговиот татко. Не се знае точно кога момчето ја зело пушката што неговиот татко ја користел за лов, ниту причината.

Бидејќи нема очевидци на настанот, тешко може да се определи дали е во прашање самоубиство или пак несреќен случај.

Телото на детето, по налог на надлежен обвинител е предадено на обдукција.