Македонија

Петок неработен за православните граѓани

Петок неработен за православните граѓани

Министерството за труд и социјални работи работи, информира дека петок, 06.06.2014 година, Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповест.

Одлуката за овој ден е во согласност со Законот за празниците на Република Македонија.