Македонија

Петок неработен за Власите, сабота за сите граѓани

Петок неработен за Власите, сабота за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика информира дека петок, 23 мај, е неработен за припадниците на влашката заедница, согласно Законот за празниците на Република Македонија.

Оттаму додаваат дека Денот на сесловенските просветители „Св. Кирил и Методиј“, 24 мај е неработен за сите граѓани на Република Македонија.