Македонија

Петокот пред Велигден неработен за православните

Петокот пред Велигден неработен за православните

Согласно Законот за празниците Велики Петок (18 април), петокот пред Велигден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед – соопштија од Министерството за труд и социјална политика