четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Петровски: СДСМ делува антидржавно и спротивно на македонските интереси

filipp500

Последни вести

Планот на СДСМ во позадина има многу сериозни закани за Македонија. Некој сака ова што сега државата го има, единство, цврсто владеење на правото, добар економски развој, голем број на вработувања да ги доведе во прашање, истакна на вечерашната панел дискусија во кампот на Чуварите на демократијата, Филип Петровски.

-Сите што имаат хотели во Скопје  велат дека 50 проценти од резервациите се откажани, ете тоа е успех на Заев, помалку туристи. Заев најави дека сакал да оди понапред во некои движење на вели  дека во Струмица ќе воведе изучување на албанскиот јазик. Таа негова намера не е случајна бидејќи СДСМ делува од ’90 година антидржавно и спротивно на македонските интереси, истакна Петровски.

Тој потсети дека во 1996 година со механички прилив трајно се изменила структурата на Тетово.Во 1994-та година за Глигоров да стане претседател се дадоа над 150.000 македонски државјанства на луѓе што не се Македонци беше применет и понатаму кои секогаш ги правел СДСМ кога бил на власт.

-Не може да зборува за македонски национални интереси, а постојано прави отстапка од истите и продолжува, вели Петровски.

Најчитани вести