понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Петровски: Заев не може да дојде на власт преку објавување на таканаречени бомби

filip-petrovski

Последни вести

Заев не може да дојде на власт со објавување на неговите таканаречени бомби, смета Филип Петровски.

-Тоа најверојатно ќе резултира со негово заминување во затвор од две причини. Прво, не му дава никој право, законско, да поседува туѓи разговори, а второ објавувањето на туѓи разговори е исто така кривично дело, вели Петровски во Дневник плус на Канал 5.

Петровски вели дека тој се става во позиција на врховен субјект надвор од правниот систем.

-Веројатно затоа сега инсистрираат на политичка разрешница, затоа што тие сметаа дека со тие разговори ќе дојде до немири и себе ќе се самоинсталираат на власт. Сега веќе правниот систем полека се затвора и нив веќе ги фаќа паника. Токму затоа мислам дека ќе ескалираат работите водени директно до Заев, посочи Петровски.

Најчитани вести