четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 0

Петстотини куни казна ако во Дубровник шетате со костим за капење

bikini

Последни вести

На седницата на дубровничкиот градски совет веќе се усвоени измените на одлуката за комунален ред со кои е овозможено казнување на сите кои низ историскиот дел шетаат„во костим за капење, без облека или дел од облека“.

Со измената на одлуките за комунален ред, на комуналните редари им е овозможено да казнуваат туристи кои се непримерно облечени на јавни површини и во историскиот дел на Дубровник.

Заменик градоначалникот Жељко Рагуж истакнал дека на влезовите во градот ќе бидат поставени најави, и казните за шетање низ историскиот дел во градот во „костим за капаење, без горна или долна облека“ ќе изнесуваат илјадници куни, односно 500 куни на лице место.

Најчитани вести