Македонија,Крими хроника

Пијан нападнал полицаец на должност

Пијан нападнал полицаец на должност

Дваесет и осумгодишниот С.Х. од Нов Дојран нападнал полицаец кој бил на службена дејност.

С.Х. во алкохолизирана состојба со своето возило се паркирал на градската плажа во Стр Дојран и пуштил гласна музика.

При интервенција на полициските службеници пријавениот се оглушил на наредбите и физички нападнал еден од полицајците.