Магазин

Пилотите откриваат: Ова е најтивкото седиште во авионот

Пилотите откриваат: Ова е најтивкото седиште во авионот

Судејќи според наводите на пилотите на авиокомпанијата ЏетБлу, можеби неможете да влијаете на плачот на бебињата, но секако можете да напраљвите нешто за да си обезбедите себе си поголем мир за време на летањето…

Изборот на седиште во предниот дел на авионската кабина, пред крилото, отприлика е исто како да стоите зад звучник затоа што целата бучава што ја произведуваат моторите на авионот оди во просторот зад вашиот грб, вели пилотот Кристијан П.

Седиштата на средината на кабината, покрај пролазот исто така се потивки од седиштата до прозорците затоа што во помала мерка се чувствува интензитетот на надворешната бучава.

Сепак, ако сте една од оние личности што најмногу се грижат поради турбуленцијата, бирајте седишта на средината на кабината затоа што таму тресењето најмалку се чувствува.