Магазин

Пирамидата во Босна најголема во светот!?

Пирамидата во Босна најголема во светот!?

Пирамидата во Босна најголема во светот!?  Масивните структури стари илјадници години се откриени во БиХ, каде е вклучена и пирамидата на сонцето, пишува Дејли стар.

Археологот Семир Османагиќ, кој тврди дека ги открил пирамидите, вели дека Пирамидата на Сонцето е најголема во светот, дури поголема и од оние во Египет.Тој вели дека структурите ги открил случајно, по посетата на Високо.

Тој поминал илјадници часа проучувајќи го и ископувајќи го теренот, но и презентирајќи ги своите откритија пред Унивиерзитетите.

Според некои, неговите откритија се измама, но професорот е одлучен во намерата да покаже дека е во право.

Тој вели дека долината на пирамидите се состои од пирамидални структури на Сонцето, Месечината, Змејот, Мајката Земја и Љубовта.

piramidi-bosna-2

На самиот врв…