Свет

Пирамиди пронајдени на дното на Бермудскиот триаголник

Пирамиди пронајдени на дното на Бермудскиот триаголник

Во центарот на Бермудскиот триаголник се пронајдени две џиновски подводни пирамиди, направени од дебело стакло.

Овие чудни градби на длабочина од 2 километри се идентификувани со помош на океанографот Мејер Ферлаг. Војската ги запрела сите понатамошни истражувања.

Мејер верува дека тајните и чудни пирамиди во центарот на триаголникот би можеле да ги откријат сите мистериозни исчезнувања на бродови и авиони. Прашањето на кое никој нема одговор е како тие пирамиди се направени, со какво орудие, на дури 2 километри под вода.

Овие вести беа сензационални на конференцијата во Флорида. Новинарите тогаш добиле многу фотографии и високорезолуциски компјутерски податоци кои ги покажуваат тродимензионалните пирамиди без никакви агли или пукнатини.

Сега се наметнува прашањето зошто целиот случај е затворен од страна на војската. Сите податоци се блокирани, а понатамошните истражувања ќе се вршат под надзор на високите чиновници.