понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 7

Пишев до Орцев: Колку тендери земала вашата фирма откако Заев е градоначалник?

Го прашувам пратеникот Панче Орцев дали фирмата „Бекатон - Хит“ е ваша семејна фирма? И за овие години од кога е градоначалник Зоран Заев колку тендери има земено вашата семејна фирма?

orcev

Поврзани вести

Го прашувам пратеникот Панче Орцев дали фирмата „Бекатон – Хит“ е ваша семејна фирма? И за овие години од кога е градоначалник Зоран Заев колку тендери има земено вашата семејна фирма од Општина Струмица и која е вкупната вредност на овие тендери во евра или денари?

Ова е едно од прашањата што на денешната 67-ма Седница на Собранието на Република Македонија на расправата за Предлогот на законот за изменување и дополнување на законот за јавните набавки, пратеникот Васил Пишев ги постави до пратеникот Панче Орцев кој е поранешен директор на ЈК Комуналец од Струмица.

Во контекст на постојаните критики на опозицијата кон новото законско решение Пишев на Орцев  му постави 3 прашања.

Суштината на мојата реплика лежи во дилемата дали сте и колку сте релевантни и легитимни да коментирате се најлошо за новите предлог измени на законот за јавните набавки, имено, пратеникот Панче Орцев е најдобар личен пример ако сакаме да коментираме за јавна набавка и кога таа се менаџира од СДСМ, рече Пишев и додаде:

Го прашувам пратеникот Панче Орцев дали фирмата „Бекатон – Хит“ е ваша семејна фирма? И за овие години од кога е градоначалник Зоран Заев колку тендери има земено вашата семејна фирма од Општина Струмица и која е вкупната вредност на овие тендери во евра или денари?

Кога бевте директор на Јавното претпријатие „Комуналец“ од Струмица, колку тендери имате вие лично дадено на фамилијата Заеви и колкава е вкупната вредност на овие тендери во денари или евра?!

И дали и вие дадовте по едно евро на брат му на Зоран Заев, Вице Заев и по едно евро на црквата?!

Најчитани вести