недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 24

Писмо на француски џихадист до својата мајка: Што ќе ми се случи ако се вратам?

дзихадисти-630x412

Последни вести

Доколку се вратам во Франција, што ќе ми се случи?

Дали ќе ме затворат? Тие сакаат да ме испратат на фронт, но јас незнам како да се борам. Ова се зборовите на еден џихадист од ИСИС, во писмо испратено до неговата мајка.

Овој млад џихадист од Франција од редовите на ИСИС, во ова писмо бара помош од негоивата мајка, за како да избега од канџите на екстремистичката организација.

Во писмото меѓудругото пишува:

Сакана моја мајко, тие сакаат да ме испратат на фрот, но јас незнам да се борам. Но доколку се вратам во Франција, што ќе ми се случи? Дали ќе ме затворат?

Многу сум изморен додека сум овде меѓу нив. Ајпадот не ми работи овде. Одлучив да се вратам дома но незнам како да го направам тоа.

Тие ме тераат да правам работи кои не ги сакам.

Најчитани вести