Македонија

„Пиволенд“ од 31 август до 4 септември на скопско Кале

„Пиволенд“ од 31 август до 4 септември на скопско Кале

Од 31 август до 4 септември во Скопје ќе се одржи 9. „Гурманскиот викенд со пиво – Пиволенд“.

Како што соопштија организаторите, посетителите пет дена ќе имаат можност да уживаат во дегустација на многу видови пиво, гурмански деликатеси и над 100 музички настапи на три фестивалски бини.

Локацијата на „Пиволенд“ традиционално е на Кале.