Македонија

Плинот од денеска со намалена цена

Плинот од денеска со намалена цена

Од денеска течниот гас се продава за 28 наместо за досегашните 31, 5  денари за литар, а компромираниот гас поевтинува за 5 денари и наместо за  48 ќе се продава за 43 денари за килограм.

Намалувањето се должи на склучениот договор на Макпетрол со руската компанија Гаспром.

Според договорот цената на индустрискиот гас се намалува за 5 и пол денари за кубен метар со што наместо за 29,9 ќе се продава за 24,5 денари.