петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 55

Плитвичките езера на листата на неверојатни чуда во Европа

Plitvice Waterfalls

Plitvice Waterfalls

Последни вести

На листата на 27-те неверојатни чуда на природата во Европа на „Бизнис Инсајдер“ се најдоа и Плитвичките езера во Хрватска.

“Помеѓу две планини се наоѓаат 16 плаво- зелени езера, одвоени со бариери, одделени со природни бариери, опкружени со водопади, шуми со елки и бука и скриени пештери“ пишува во текстот.

 

Најчитани вести