Магазин

ВИДЕО: Плутон има вода откри НАСА

ВИДЕО: Плутон има вода откри НАСА
Плутон има вода, има планини од мраз

НАСА открила дека планетата Плутон има планини од мраз, високи околу 3.500 метри.

Ова било утврдено по добиените снимки од вселенската сонда која е во близина на планетата Плутон.

Експертите на НАСА, кои се дел од програмата „Њу Хоризонт“, задолжена за истражување на Плутон, детално ги проучиле добиените снимки, кои се први направени од оваа планета од толкава близина.