сабота, 29 јули 2017  |  Вести денес: 22

ПМ честичките над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово

dddddddddddd.jpg-500

Последни вести

Kонцентрациите на ПМ честичките и утрово се над дозволеното во Скопје, Битола, Кичево и Тетово.

Мерните станици на Министерството за животна средина и просторно планирање регистрирале концентрација на 196 микрограми на метар кубен ПМ честички кај Ректоратот во Скопје, 110 во Тетово, 96 во Лисиче, 84 во Битола, 78 во Центар,  59 во Гази Баба, 53 во Карпош и 46 во Кичево.

Повисоки концентрации се регистрирани на овие мерни места во текот на изминатата ноќ.

Најчитани вести