Македонија

По четири дена во Сингелиќ пронајдени мајка и ќерка живи, заглавени во кал

По четири дена во Сингелиќ пронајдени мајка и ќерка живи, заглавени во кал
Бесим Весели денеска пронајде мајка и ќерка живи во кал и успеа да ги спаси

По четири дена од невремето, Бесим Весели денеска пронајде мајка и ќерка живи во кал и успеа да ги спаси во скопската населба Сингелиќ, објави Алсат-М.

Поради големото невреме во саботата калта ги заробила мајката и нејзината четиригодишна ќерка, а денеска биле пронајдени живи од страна на Бесели кој успеал да ги спаси и тие се пренесени на болница.

Пронајдените во кал, најверојатно од голем шок и стрес не биле во состојба да зборуваат, но се претпоставува дека се од Албанија.

За мајката сè уште е непознато како се вика, а девојчето се вика Венера.