ТОП,Македонија

По Израел и Брисел со шамар за Заев

По Израел и Брисел со шамар за Заев

После Израел и Брисел со шамар за Заев поради лагите искажани за неговата посета на Израел.

Пратеничката во Европскиот парламент од Словенија, Патриција Шулин, вели дека е изненадена што некој во дипломатијата или во политиката може да помисли да лаже за тоа што се разговарало на официјална средба.

Повод за ејвата на европратеничката се демантите што со денови пристигнуваат од највисоките политички претставници на државата Израел, а во врска со официјалната посета на претседателот на СДСМ Зоран Заев на оваа држава и неговите средби со претседателот и со министерот за внатрешни работи на Израел.

По средбите…