Македонија

По нарачаното видео на Ал Џезира, Заев со нов удар против државата

По нарачаното видео на Ал Џезира, Заев со нов удар против државата

По нарачаното исламистичко фундаменталистичко видео емитувано на арапската Ал Џезира, а поткрепено со изјави од високи претставници на СДСМ и платеници на Соросовата Фондација, најголемата опозициска партија и лидерот Зоран Заев со уште еден удар против македонската држава, пишува денес порталот „Курир“.

„Курир“ пишува дека по предлогот за техничка влада и прифаќањето на СДСМ Албанец да биде премиер, идеја лиферувана преку опозициското гласило „Фокус“, опозицијата и Зоран Заев денеска настапија со уште еден удар против државата кој воедно е и доказ за пријателството на СДСМ со исламистите и можното сценарио за дестабилизација за кое пишуваа медиумите.

Денешната прес-конференција на Заев имаше загрозувачки карактер за општата безбедност. Опозицискиот лидер  денес изврши удар врз безбедносната соработка и безбедносните системи на две држави, на Република Македонија и на Израел. Заев оддава државна тајна за соработка меѓу Македонија и Израел и оцрнува една од најголемите безбедносни служби како што е израелската разузнавачка агенција МОСАД.

Неколку пати досега СДСМ покажа дека по сопствениот пад и неуспех, сакаат да го вовлечат и народот со нив. СДСМ сега повторно се води од девизата дека падот на партијата треба да биде и пад на Македонија, сакајќи на тој начин да го казнат народот што не им ја дава довербата која толку ја посакуваат.

Врвот на СДСМ и нивните жестоки поддржувачи се обидуваат да исценираат меѓуетнички тензии во Македонија, а  кулминацијата неодамна ја достигнаа со гостувањето на емисијата емитувана на Ал Џезира, телевизија која има антимакедонски позиции и го промовира радикалниот ислам. Скандалозната емисија која предизивикува гадење кај народот, отворено стимулира креирање на тензии и поделба меѓу народот во насока на конфликност поткрепено со изјавите на врвот на опозицијата, платениците на СОРОС и претседателот на ветерани на УЧК.

Покрај тоа што во емисијата, овие лица ја претставија Македонија како заостаната земја, а македонските војводи се претставени како лажни херои на коњи базиран на грчката и бугарската историја, тие отворени се залагаат и за дестабилизација и меѓуетнички тензии во Македонија.