Балкан

По неуспешниот пуч во Турција приведени над 35.000 луѓе

По неуспешниот пуч во Турција приведени над 35.000 луѓе

Турските власти приведоа вкупно 35.022 луѓе поврзани со минатомесечниот неуспешниот воен удар, изјави денеска владин претставник.

Повеќе од половината од приведените или 17.740 лица се официјално упасени, а 11.597 биле ослободени, додека 5.685 луѓе се во притвор.