недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 1

По примерот на СДСМ: Студентски пленум повикува на кривично дело спречување на избори

studenstki-parlament

Последни вести

По примерот на СДСМ и нивниот начин на функционирање, и Студентскиот пленум повикува на противзаконски активности.

Денеска „пленумци“  преку социјалните мрежи повикуваат на спречување на изборите на УКИМ.

Вчера со студентска блокада добивме Комисија во склоп на УКИМ за решавање на проблемот со студентското организирање во која ќе членуваат двајца претставници на Студентски пленум.

Борбата продожува! Затоа, Во четврток Ве повикуваме на плато на УКИМ за да ги спречиме изборите на нов претседател на СПУКМ, пишува на Фејсбук страната на Студентскиот пленум.

Најчитани вести