Свет

По примирјето, најмалку 331 лице убиено во Украина

По примирјето, најмалку 331 лице убиено во Украина

Најмалку 331 лице е убиено во источниот дел на Украина од воспоставувањето на примирјето на 5 септември годинава, соопштуваат од Обединетите Нации.

Оттаму додаваат дека е можно неколкумина да се настрадани за време на немирите, но да се подоцна регистирирани.

Обединетите Нации истовремено објавија и дека најмалку 3.660 лица се убиени, а 8.756 се ранети од средината на април, па се досега.